God morgon!

Gick bättre att vakna idag än resten av veckan. La mig iofs tidigare, blev midnatt igår istället för 01-02 som det blivit tidigare i veckan.
Gick inte alls bra att plugga igår, men hoppas på mer kraft idag. Sista hela dagen idag! Imorgon blir det bara att sitta på biblioteket till 18 eftersom de stänger då och på söndag gäller det.
Glömde ta min allergimedicin igår kväll, så sitter och nyser som fasen nu.

Ha en bra dag!

Brännbollsyran

Sorry att jag inte skrivt här på några dagar men jag har inte riktigt orkat.
Lång dag idag på skolan som vanligt, 09.30 - 22.00.
Tentan närmar sig med stormsteg, 5 dagar kvar nu!
Helgen var väligt trevlig med fest på fredag (Brännbollsyran såklart) och lugn och ro på lördag + söndag.

Stockholm

Fick idag veta att jag är antagen även till Stockholms universitet! :)
Slipper alltså pendla till Uppsala om jag så önskar.
De bifogade dock en omvandling av mina nuvarande betyg till deras betyg, och jag är inte alls nöjd med den omvandligen. Mailade dom angeånde det, och om de fasthåller sitt beslut tänker jag tacka nej till den platsen.

Svårt att vakna i morse igen. Hade en del ärenden på morgonen så jag var på skolan först 10.30. Blev ändå 11,5 timmar där då jag gick hem kl. 22.00

Natti!


Lång dag!

Har varit i full gång hela dagen.
Suttit på skolan från 09-22, förutom en avstickare efter lunch. (Tack igen för skjutsen Anneli!)
På förmiddagen satt jag med Jens, Sofia, Kerstin och Irene och skrev färdigt vår LVU-dom, och efter lunch har jag suttit och läst om allmänna handlingar, sekretess m.m.
Nu återstår endast tandborstningen av denna dag, sen blir det att sova.
Samma visa imorgon igen, men satsar på att vara i skollan 08-22 istället.


Natti!


Fröken ordförande

Rättegången idag gick bra. Några nya saker kom upp men då vi hade förberett oss väl var det inga problem. Flickan fick vård enligt 3 § LVU, vi båda ordförandena och de fyra nämndemännen var helt eniga. Imorgon på förmiddagen ska vi skriva ihop domen.

Satt på skolan till 18.30 och pluggade. Hade tänkt sitta längre men då Pernilla for hem typ en halvtimma före mig så for jag också hem. Vi hade tänkt äta middag på skolan och stanna länge, men hon skulle få grillat istället. Kanske blir att sitta till 22 imorgon? Ska satsa på att vara där 08 på morgonen i alla fall. Hade ju tänkt det idag med, men jag försov mig och vaknade kl 08:20. Måste lägga mig i tid ikväll.

11 dagar kvar till tentan nu.

Rättegång

Imorgon har vi våran LVU-rättegång (Lag med särskilda bestämmelser om vård av unga). Jag är, som jag tidigare nämnt, ordförande. Kollade igenom papprena nu ikväll igen och det ska bli rätt kul faktiskt. Känner mig mer positiv nu. :) Vi har hela förmiddagen på oss imorgon att förbereda oss, rättegången börjar kl. 13.

God natt!

Fortsatt ångest

Ångesten sitter fortfarande i. Har fått lite gjort idag, men inte så mycket som jag hade önskat. Byter taktik med pluggandet nu, hoppas det går bättre.

Kollat upp lite vad det kostar att pendla mellan Uppsala och Stockholm, och det är helt sjukt dyrt. 2314 kr ska SJ ha om jag vill ha ett kombinerat 30-dagarskort och SL-kort! Det är mer än vad jag betalar i hyra nu! Ingen studentrabatt på 30-dagarskorten heller, dåligt!
Går att åka buss också och det är betydligt billigare, 39 kronor enkel väg. Men bussen tar en timma istället för de 40 minuter tåget tar och den kan ju fastna i trafikköer. Bussen är absolut ett alternativ om jag inte behöver åka till Uppsala varje dag, vilket jag hoppas på. Annars går det också att köpa 10-kort med SJ för 466 kr, blir alltså 46 kronor enkel väg. Bra att veta vilka alternativ jag har (tack Uppsala studentkår!), men det känns som att allt beror på hur ofta jag måste åka till Uppsala. Kan ju bli så att jag åker tåg/buss periodvis också, får kolla upp det när jag får terminens schema.
 Hoppas fortfarande på att komma in på Stockholms universitet, tar ungefär 10 minuter att cykla dit hemifrån David. Men kurserna är ju faktiskt bättre i Uppsala, så jag är rätt kluven.

Ångest!

Sitter här och är färdig att gå till skolan för att tentaplugga, men jag varken vill eller orkar! Vill inte sitta där i läsesalen och snörvla, hosta och känna mig allmänt risig. Varför ska bli förkyld och pollenallergisk samtidigt för? Tror allvarligt att jag stannar hemma idag, vill som sagt inte alls gå dit. Imorgon måste jag gå ditt skolan för då har vi rättegång. Ska fundera lite till.

Tentan är om 12 dagar, omtentan är om en månad. Omtentan känns väldans lockande just nu för jag får ingenting gjort här och jag kan absolut ingenting av det vi ska tenta.

Gratis Madonna

Ladda hem Madonnas nya låt gratis och lagligt här.


Rix FM festival

Var på Rix FM festival i Kungsträdgården igår, kul! Såg Melanie C, Martin Stenmark, Magnus Carlsson, Markoolio och underbara Måns Zelmerlöw.

Juan och Tonje kom dit och efter festivalen gick vi ut. Först var vi på ett drinkställe och sen på ett hårdrockställe. Träffade en viss artist som jag gillade jättemycket för kanske 6 år sen på det där hårdrockstället. Kände inte alls igen honom när han började ragga på mig, sen kom David till min räddning och han kände igen honom. Kul! :)

Idag har vi tagit det lugnt och kommer att ta det fortsatt lugnt ikväll. Idag är det NRJ in the park i Kungsträdgården, men orkar inte gå dit två dagar i rad och det är inte så många bra ikväll som jag vill se.

Fredag

Blev inte mer läsande igår. Träffade Erik och Josefine på Mio och bestämde att vi skulle åka till dom i Älvsjö och kolla på deras nya hus. Hittade inget på Mio så det blev Ikea som vanligt istället, och där hittade vi en massa. Blev fyra korgar till bokhyllan, ett skoställ, en papperskorg och en liten stekpanna.
Efter Ikea for vi till Erik och Josefine, huset var hur fint som helst! Jag och David ligger lite i lä där, de är gravida med tvillingar som är beräknade till början av juli och de har precis köpt en kombi. Skillnad mot mitt lilla studentrum, haha :D Åt middag där och drack lite vin, när vi kom hem kring halv elva lockade inte förvaltningsrätten särskilt mycket. Ska läsa som fasen nu istället!

Bloggkrångel

Försökte skriva på bloggen flera gånger igår men det var nåt fel på den.
Nu verkar det dock fungera, skönt!

Hände inte så mycket igår förutom att jag flög ner till Stockholm och David. Missade flygbussen och Erika fick vara min räddare i nöden, tack igen gumman! Sista resan ner hit före flytten, känns bra! Är ju så sjukligt less på att flyga fram och tillbaka hela tiden.
Har pluggat hälften av vad jag ska idag, ska ta en paus nu och plugga mer senare. Nu ska vi iväg en sväng på Mio och eventuellt nåt annat möbelvaruhus, ska kolla på en byrå till köket och ett skohylla.

Ha det bra!


Uppsala universitet



Har ansök om studieortsbyte till Uppsala universitet till hösten, och fick antagningsbeskedet idag. Jag kom in och flyttar alltså från Umeå om ungefär 3 veckor! :D


Datorkrångel

Min dator har krånglat som fasen idag. Fick starta om den flera gånger innan jag fick igång den, och jag får inte igång messenger.

Var i skolan idag och förberedde rättegången med Jens och Sofia. Rättegången handlar om en 14-årig tjej som socialen vill ska få vård enligt 3§ LUV. Polisen har påträffat henne medvetslös två gånger pga. narkotika. Hon är även gravid i 2 månaden. Jag är som sagt ordförande tillsammans med Jens, ska bli spännande!
(OBS detta är alltså inte på riktigt utan ett övningsfall vi har i skolan)

Var och tränade idag, body pump. Sen blev det kåldolmar till middag, mums. :)

Fler som har messenger-problem eller är det bara jag?

Hockey x 2

Jag har varit så sjukt bakis idag, jobbigt!
Har inte fått nåt alls gjort av det jag skulle. Har bara legat i sängen och kollat på bronsmatchen och finalen. Gick inte bra för Svergie och Finland där heller.

Nya tag nu, imorgon är en annan dag. :)


Resultatet

Helt underbart att Serbein vann! Men som sagt  törs jag åka dit nästa år?
Jag som vill se finalen på plats nästa år.
SYND att det gick så dåligt för Svergie och framförallt för Finland.
Finland var det enda bidraget ikväll som gav mig gåshud.
Krogen nästa!

Hockey + ESC

Kollar på hockyn nu, spännande.
Finland har tagit sig till final genom att vinna över Ryssland tidigare idag.

Det blir spännande ikväll! Hoppas inte Lettland eller Ukraina vinner!

Topp 5

Detta tror jag kommer att bli topp 5 ikväll:
(utan inbördes ordning)

Finland
Ryssland
Serbien
Sverige
Vitryssland


Låtarna 19-24


19. Storbritannien
Tror inte att den här låten har någon chans. Synd för britterna att de
kommer efter Ukrainas hemska bidrag, det förstör deras scenframträde.




20. Rumänien
Låten är rätt rolig i en minut ungefär, sen tröttnar man.
Den vinner inte.




21. Bulgarien
Safri Duo- och Ruslana-kopia.
Okej låt men den kommer inte att vinna.




22. Turkiet
Bra låt, bra scenframträdande men jag tror inte att det räcker. Man hör att den kommer från Turkiet och sånt gillar jag som sagt. Tävlar om rösterna med Grekland. Greklans låt är bättre men allt hänger på scenframträdanet.




23. Armenien
Ointressant låt.




24. Moldavien
En av mina favortier!
Men jag tror inte att hon vinner, mycket på grund av kläderna.


(Bilder från SVT.)

Låtarna 13-18


13. Frankrike
Jag gillar denna humoristiska låt, men jag tror inte att den vinner.




14. Lettland
Snälla Italien kom tillbaka!
Då kanske vi slipper höra Lettländare sjunga på italineska.
Är rädd för att denna kommer att få en hel del röster.




15. Ryssland
Välproducerat. Jag hade nog gillat låten betydligt mer än vad jag gör om den inte vore så lik Elin Lantos bidrag "Money" som jag inte gillade. Scenframträdandet ska tydligen vara bra, denna låt kan mcyket väl vinna!




16. Tyskland
Gillar denna låt, den kan placera sig högt.




17. Serbien
Denna låt är helt underbar och kan mycket väl vinna hela tävlingen!




18. Ukraina
Jag vet inte vad jag ska säga förutom att jag hoppas att denna låt INTE vinner.
Vinner den blir jag ledsen, och eftersom den toppar många listor nu så finns den risken tyvärr.


(Bilder från SVT.)

Låtarna 7-12


07. Slovenien

Vad denna låt har i finalen att göra förstår inte jag. Den borde inte ha någon chans
ikväll, men samtidigt så trodde jag inte att den ens skulle ta sig till final.




08. Ungern
Riktigt bra blueslåt, men jag tror inte att den kommer att vinna.
Den är lite för lugn och ointressant.




09. Litauen
Vinner inte.




10. Grekland
Går runt och nynnar på denna låt hela tiden, den har verkligen fastnat i min skalle. Den är bra, och man hör att det är Grekland, sånt gillar jag. Synd att Grekland och Turkiet båda sjunger "Shake it up" i refrängerna, men jag tycker ändå att Greklands låt är vassare än Turkiets. Kan gå riktigt bra för Grekland om scenframträdandet är bra. Scenkläderna (klicka på bilden) var dock inte så heta.




11. Georgien
Bra för Sverige att denna Ray of light-inspirerade låten är före.
Tror inte denna vinner, men den är ganska fin.



12. Sverige
Håller tummarna. Det kan gå vägen!


(Bilder från SVT.)


Låtarna 1-6


01. Bosnien Herzegovina
Hade varit bättre om en mer upptempolåt hade öppnat festivalen.
Låten är vacker, men jag tror inte på den.




02. Spanien
Känns som att man hört den tidigare. Vinner inte.




03. Vitryssland
Snyggt nummer, bra låt, kan vinna!
Gillar inte att de gömde den överviktiga körtjejen på sidan av scenen.




04. Irland
Helt ok låt, men den har ingen chans ikväll.




05. Finland
Jag älskar denna låt och jag älskar Hanna, hoppas det går bra för henne.
Kan bli Finland två år i rad.




06. Makedonien
Bra låt, röstade på den i semifinalen. Inte optimalt för den att starta efter Finland och Hanna Pakarinen, men jag tror på denna låt.
Den vinner nog inte, men placerar sig nog på den övre halvan.


(Bilder från SVT)


Lördag

Ny dag, nya sidor att läsa.

image82

(Bild från Bokus)

Läste ut "Introduktion till förvaltningsrätten" igår, bra bok men måste gå ner djupare i problematiken nu.


Dagens schlager



Denna kan mycket väl vinna imorgon.
Serbiens bidrag "Molitva".

Grillfest

Grillfest nere på gården, jag blev bjuden på den av polskan men jag måste plugga. =/  I morgon blir det fest däremot med glitter, glamour och rosévin.
Tränade idag också, skönt att ta en paus från böckerna.
3 kapitel kvar att läsa, då har jag uppnått minimigränsen för idag. Inte bra, men får öka pluggandet successivt. 22 dagar kvar till tentan!

Dagens göromål

Idag ska jag läsa ut "Introduktion till förvaltningsrätten" och fortsätta med "Förvaltningsrättens grunder".
Kanske blir en sväng till gymmet också? We'll see..
Först ska jag borsta tänderna och göra mig en playlist med finallåtarna.

Vad hände?

Hade 6 av 10 rätt angående vilka som skulle gå vidare, bra jobbat ändå. :)
Röstade på Moldavien, Makedonien, Island och Cypern, 2 av de 4 gick alltså till final.

Vad hände med Andorra och Cypern?
Synd att inget av de nordiska länderna gick vidare.

Vilken låt var bäst ikväll tycker du?

Kvällens resultat:

Vitryssland
Makedonien
Slovenien
Ungern
Georgien
Lettland
Serbien
Bulgarien
Turkiet
Moldavien

Spännanade

Nu är är det pirrigt!

Ändring

Island lär inte gå vidare.. Polen eller Israel tar kanske deras plats?
Svårt att veta hur det går!


Turkiet var bra som fasen live, Vitryssland likaså. Och Serbien, kankse blir att resa dit om ett år? Ska se nästa tävling på plats har jag tänkt. Serbien är inte så säkert just nu så det vore inte så bra egentligen.. Moldavien var inte så bra live som jag hade hoppats på, men röstade ändå på henne.


Halvvägs

Hälften av låtarna har varit, just nu är det Polen och deras sk. porrchock.

Cypern och Moldavien får mina röster hittils, men det är många som varit bra.
Serbien nästa, den gillar jag väldigt mycket.

Dessa länder tror jag går vidare ikväll:

Cypern
Vitryssland
Island
Schweiz
Moldavien
Serbien
Makedonien
Andorra
Turkiet
Lettland

Svårt att veta då jag bara sett ländernas musikvideor, har ju ingen aning om hur de är live. Men vi får se..
Mindre än en timma kvar nu, schlagernörden i mig går på tomgång snart. :)

ESC Semifinal

Enligt min tidigare bedömning av låtarna kommer dessa att gå vidare idag:

Moldavien
Cypern
Andorra
Turkiet
Vitryssland
Serbien
Ungern
Makedonien
Norge
Danmark
Island

En låt för mycket i listan, jag vet. Men det var dessa låtar som fick 3 poäng eller mer av mig. Tror iofs inte att Danmark och Norge kommer att gå vidare. Ska fixa ihop en lista på de låtar jag tror går vidare istället för denna lista som är vilka jag vill ska gå vidare.

Vuxenpoäng


Din vuxenpoäng

Namn: Ida-Maria
Datum: 2007-05-10
Ålder: 26
Vuxenpoäng: 17
Uppskattad ålder : 31


Jeejee! :)

Hur gammal blev du enligt
testet?

Träning nr. 2

  • Veckan andra träningspass är avklarat. Var och gymmade med Pernilla, jag tog det rätt lugnt faktiskt men blev rätt svettig ändå.
  • Åt precis middag, kokt potatis och fiskbullar, mums.
  • 2 timmar kvar till schlagersemifinalen.
  • Förvalningsrätt fram till semifinalen.

Beställning

Skickade precis iväg en beställning till H&M. Det blev ett par shorts, en topp, en tunika och en cardigan. Kommer inte förän v. 21 så jag får vänta snällt. Hade 25% rabatt på en vara så jag var tvungen att beställa. :) Fanns en massa annat fint som jag också vill ha, men de varorna hade de inte inne så jag väntar lite med dom.

Skilsmässa

image81
Folk blev tydligen arga på reklamen, men samtidigt så fick advokatbyrån mer samtal så det funkade visst ändå.


(Källa: Aftonbladet)


7-4 :)

Sverige vann kvartsfinalen mot Slovakien med hela 7-4! Matchen var jättespännande, bra att jag avvarade tid till att se den.

Var på stepmuskel idag, skönt att få röra lite på fläsket! :)

Hårdkörning

Nu ska jag köra hårt hela veckan med pluggandet, förutom torsdag- och lördagskväll då det är schlager.
Har inte mycket kvar av terminen nu, hade sista seminariet igår och nästa grej jag har är den 22 maj. Då har vi en rättegång där socialtjänsten vill omhänderta en 14-årig flicka, jag ska vara domstol tillsammans med en kille som går i min grupp. Känns bra, men hade gärna haft det lite tidigare så jag hade kunnat koncentrera mig helt och hållet på tentan en längre tid. Men nu blev det såhär och det är bara att anpassa sig. Ska tentaplugga nu fram till och med lördag, på söndag läser jag igenom rättegångspapprena för jag ska träffa den andra domaren och protokollföraren på måndag i skolan för att förbereda rättegången. Måste hinna med att träna tre gånger denna vecka, men pluggandet får samtidigt inte bli lidande. Tror att det blir att träna idag, imorgon och på lördag.
Rättegången är alltså det enda jag har kvar denna terminen, förutom våran fina 20-poängstenta då.

Vad ska du göra idag?

Finallåtarna

Här kommer min dom över de låtarna som är finalklara:

1. Finland 5 poäng
    Sverige 5 poäng
3. Grekland 4 poäng
4. Ryssland 4 poäng
5. Tyskland 3 poäng
6. Bosnien-Hercegovina 3 poäng
7. Irland 3 poäng
8. Spanien 3 poäng
9. Frankrike 2 poäng
10. Litauen 2 poäng
11. Armenien 2 poäng
12. Storbritannien 1 poäng
13. Rumänien 1 poäng
14. Ukraina 1 poäng

Svårt att välja vilken som blir etta så jag håller både på Sverige och Finland. Finland är väl egentligen bättre men måste ju hålla på Sverige.

Nordiska rådets röster:

1. Svergie 25 poäng
2. Tyskland 24 poäng
3. Finland 23 poäng
4. Ryssland 22 poäng
5. Frankrike 17 poäng
6. Bosnien-Hercegovina 16 poäng
    Grekland 16 poäng
8. Irland 14 poäng
9. Spanien 11 poäng
10. Rumänien 9 poäng
       Ukraina 9 poäng
12. Armenien 7 poäng
       Litauen 7 poäng
14. Storbritannien 3 poäng

På torsdag gäller det, semifinal klockan 21.00 på SVT 1.

Umeå igen

Är hemma i Umeå igen. Sista seminariet för terminen imorgon, känns skönt! Är inte så välförberedd men det känns inte som ett jätteviktigt seminarium.

Bloggen var kul i ca. två veckor. Bloggade mycket, fick många kommentarer och mycket respons. Men nu när jag inte orkar/hinner skriva så mycket så försvinner de flesta läsarna. Hur motiverad blir man att skriva då? Inte särsklit.. Kanske lägger ner det här, får se.

Har kollat på hela 3 avsnitt av Depserate housevwives idag, tre som inte visats här i Sverige än. Spännande spännande! Ska inte avslöja något.

Hade!

Dagens schlager


Cyperns bidrag i årets ESC, Evridiki med Comme ci comme ca.
En av de bästa låtarna i semifinalen, och årets enda bidrag på franska.

ESC 2007

Här kommer min bedömning av de sista semifinallåtarna.
Ikvällens "Inför ESC 2007" får vi höra de bidragen som är färdiga för final, däribland Sverige och Finland. Ska bli spännande att se vad poängen blir för dom.

Mina poäng:
1. Andorra 4 poäng
2. Turkiet 4 poäng
3. Ungern 3 poäng
4. Belgien 2 poäng 
5. Estland 2 poäng
6. Malta 2 poäng
7. Österrike 2 poäng
8. Lettland 2 poäng
9. Slovenien 2 poäng

Nordiska rådets röster:
1. Ungern
2. Andorra
3. Turkiet
4. Estland
5. Belgien
    Österrike
7. Malta
8. Lettland
9. Slovenien

Blogg

Jag har glömt bort bloggen helt under den senaste veckan, sorry!
Har haft massor att göra.


Britney

image80
Britney har haft en konsert igår. Bilden till vänster är före konserten och bilden till höger är efter konserten. Hon borde sparka sin stylist! Kjolen är iofs fin, men att bara ha en BH till är ju inte speciellt snyggt.

(Källa:
www.aftonbladet.se)

Uppsats: färdig! :)

Är äntligen färdig med uppsatsen! Blev faktiskt rätt nöjd med den, nu återstår bara att se var vår lärare tycker om den. Om jag förstått det rätt får vi inte veta resultatet på den förän när tentaresultatet kommer om en sådär 1,5 månad. Blev 2330 ord till slut, och då vi fick skriva max 2500 ord är det ett bra antal jag kom upp i.

Ska krypa ner i sängen med min gubbe nu, han har redan hunnit sova sött i flera timmar.

Skriver och skriver

Har gått bra med skrivandet, är uppe i 1500 ord och jag får max skriva 2500 ord. Alltså borde det vara ok men en 2000 ord ungefär och det ska nog inte vara några problem. Hoppas jag hinner sitta och finslipa texten också, engelskan är rätt dålig bitvis. :)

Lista

Blond eller Brunett
Blåa ögon eller Bruna ögon
Vanilj eller Choklad
Hund eller Katt Jag är faktiskt både en katt- och en hundmänniska
Christina Aguilera eller Britney Spears I love them both
Rosa eller Lila
Lipstick eller Lipgloss
Tv eller Dator
Hockey eller Fotboll
Berg-och-dalbana eller Vattenbana
Guld eller Silver Gillar båda
VH1 eller MTV
Sanning
eller Konsekvens
Harry Potter eller Lord of the Rings
Vinter eller Sommar Älskar båda
Stjärnor eller Månen
Sko eller Sandal
Bad eller Dusch
Systrar eller Bröder
Svart
eller Vit
Långt hår eller kort hår
Klänning eller kjol
Mobil eller telefon
Lägenhet eller hus
Ring eller halsband
Jordgubb eller hallon

Höst eller vår
Jeans
eller leggings
Jul eller påsk
Afrika eller Asien
Bil eller buss
Nagellack eller läppstift
Hav eller sjö
Nyår eller Midsommar
Plugga
eller arbeta
Fängelse eller döden
Löshår eller Äkta
Ipod eller Mp3
Lång eller kort
Snowboard
eller skidor