Tentaplugg -> ÅNGEST

Har suttit och pluggat hela dagen, eller inte riktigt hela dagen.. Pluggade från 10-16 så har jag haft en paus till nu, har varit och handlat å lagat mat med David. Champinjonsoppa, mumsigt. Har ändå fått ganska mkt gjort, har repeterat två processrätt-böcker, påföljdsboken, specialstraffrättsboken, straffansvar, kollat lite i repetitonsboken i processrätt och har även kollat lite på gamla tentor. Ska läsa lite i brottsbalkskommentaren innan jag ger mig före idag, har tänkt hinna med i alla fall kapittel 6 (sexualbrotten). Känns hyfsat ok inför tentan, men samtidigt känns det som att tiden går för fort nu. Efter ikväll har jag bara 2 dagar kvar att plugga, och erfarenhetsmässigt vet jag att dagen innan blir det inte mycket gjort. Så jag ska satsa på att läsa som tusan imorgon, i alla fall två processrättsböcker till och så mycket i brottsbalkskommentaren jag bara hinner. Ska sitta i skolan så länge jag bara orkar imorgon, får se hur länge det blir... Blir alltid mycket mer gjort i skolan än hemma.
Kul i fredags på yran, inte lika mycket folk som förra året men det var kul ändå. Ganska många här hos mig ändå, Liza och henns jobbarkompis, Pernilla, Anneli, Maja, Erika, David, Ida och Thomas. Bor ju inte så stort så det kändes som många i alla fall. :)
Pluggade inget på lördagen, kollade på film och så.. skönt att ta det lugnt. Det man pluggar såhär precis innan tentan är ju iofs viktigt, men samtidigt så kan man det inte nu så är det kört ändå.
Får se om jag kommer att blogga nåt nu före tentan eller om nästa blogg blir en "äntligen-sommarlov-blogg". :) 

6 dagar kvar...

...till mitt sommarlov!
Längtar!
Ska bli skönt att slippa denna tentaångest.

VM-guld

Helt otroligt!
OS-guld och VM-guld i hockey samma år, så jävla skönt!
Sverige är världens hockey-nation nummer ett!

Finsk väderleksrapport

+15°C
Varmare än så här blir det inte i Finland, så vi börjar här; spanjorerna tar på sig mössor, vinterjackor och handskar. Finnarna solar.


+10°C

Fransmännen försöker förgäves starta upp centralvärmen i sina hus. Finnarna planterar blommor i trädgården.


+5°C

Italienska bilar vägrar att starta. Finnarna cruisar i cab.


0°C

Destillerat vatten fryser. Vattnet i finlands sjöar, älvar och åar blir lite tjockare.


-5°C

I Kalifornien håller folk på att förfrysa. Finnarna har årets sista grillparty före vintern.


-10°C

Engelsmännen sätter på värmen i sina hus. Finnarna tar på sig en långärmad tröja.


-20°C

Australierna flyr från Thailand. Finnarna slutar fira midsommar, hösten har kommit.


-30°C

I Grekland dör folk av kyla och försvinner från jordens yta. Finnarna börjar torka tvätt inomhus.


-40°C

I Paris spricker hus sönder av kylan. Finnarna köar vid korvkiosken.


-50°C

Isbjörnarna börjar evakuera Nordpolen. Finska armen flyttar vinterns överlevnadskurs till senare i väntan på riktigt vinterväder.


-60°C

Jultomten förfryser. Finnarna hyr video och stannar inne.


-70°C

Den falska jultomten flyttar söderut. Finnarna blir frustrerade eftersom det inte går att lagra Koskenkorva utomhus. Finska armén drar ut på vinterns överlevnadskurs.


-183°C

Mikroberna i maten överlever inte. De finska korna klagar över att mjölkarnas händer känns kalla.


-273°C

ALL atombaserad rörelse avstannar. Finnarna börjar säga till varandra "Perkele, vad kallt det känns ute i dag".


-300°C

Helvetet fryser till is. Finland vinner Melodifestivalen.


Nu är det +9 grader ute och Finland vann Melodifestivalen. Go LORDI!!!


Befriande känsla!

Hade huvudförhandling i brottmålet idag, 4 timmar i rättegånssalen. Vi var åklagare och jag tyckte att vi skötte oss riktigt bra faktiskt. I första målet som handlade om mordförsök gick det riktigt bra för oss tycker jag, men vi får se vad domstolsgruppen tycker. I mål nummer två som handlade om grovt övergrepp i rättssak hade vi inte mkt bevisning, bara förhör där ord stod mot ord. Tredje målet handlade om grovt rattfylleri men det hann vi inte med så domstolen avvisade det målet. Är rätt säker på att vi hade vunnit den, men det hade varit jobbigt att sitta ännu längre än 4 timmar så det var skönt att vi slapp det ändå. Känslan jag har just nu är underbar, skönt att ha det där bortgjort! Har varit ett ganska så stort stressmoment. Domen kommer på onsdag, ska bli spännande och se vad som händer.

Festen i lördags var superrolig! Så jäkla mkt folk här att det var nästan som brännbollsyran, men bara på våran gård då. Var inte så farligt bakis igår heller så det var skönt.

Imorgon börjar tentapluggandet på allvar. 23 dagar kvar nu, känns helt ok. Har bara 2 seminarium kvar och det är två "oseriösa" seminarium så vi behöver inte förbereda oss nästan nåt inför dom. Känns bra!

David åkte till Sthlm idag, kommer hem på fredag. Har inte träffat honom nästan alls i helgen, förutom på fredagen då jag satt och pluggade med honom på hans skolan till 01. Kommer att sakna... :(

Sushi

Sitter här och ugglar på Davids skola. Eller ugglar och ugglar, sitter faktiskt och pluggar på sätt och vis. Har läst igenom sakframställningarna och pläderingarna vi i gruppen satt och skrev i skolan idag och har nu mailat ut den till alla i gruppen. Ska renskriva lite anteckningar nu tänkte jag.. Vilken fredagkväll! :) Har faktiskt haft det lite mysigt också, jag och David käkade lite sushi här tidigare..

Gårdsfest imorgon, det ska bli kul! *ser framemot*

Räknar

1 föreläsning
2 seminarium
1 rättegångsspel

det är det som är kvar denna termin i undervisning! :)

Stockholm

Nu är det bestämt. Blir inte att vara i Göteborg i sommar som planerna var först utan det blir att vara i Stockholm istället. Blir jättebra det med, har ju aldrig varit där någon längre tid så det ska bli trevligt att vara där i en och en halv månad i Davids lägenhet (eller "våran lägenhet" som han ibland säger, haha).