Helgen

Haft en riktigt trevlig helg.
I fredags lagade vi god paj här hemma med tonfisk, lök och svarta oliver. Drack lite drinkar och hade det trevligt, sen bar det av till stan med vingliga cyklar.
Igår lördag var vi ut och åt middag på Hard Rock Café, gott! (Men inte lika gott som i NY)
Idag var vi till Jakobsberg och beställde nya fälgar till Davids amerikanare, de förra gick ju
sönder för någon vecka sen. Beställningen blev ett par American Racing-fälgar och det var inte direkt billiga.. Men men, karln måste får göra vad han vill med sina egna pengar. :)
Imorgon ska jag till skolan på föreläsning, om klimatmodeller. Ska ta bilen i och med att David har semester, blir första gången jag kör någonstans helt ensam i denna stad. Spännande. :)

Shopping igen

Min fina pyjamas som jag beställt kom äntligen i veckan.
Den är så söt! :)
Har inte sovit med den än, hoppas den är skön att sova i.
Hade även beställt ett läppglans, och det var rätt bra faktiskt.
image142


Palmer och sol

Har suttit och pillat med en inlämningsuppgift som ska lämnas in senast den 24 juli. Den består utav tre frågor med sammalagt 11 delfrågor, och vi får max skriva 50 ord per delfråga. Inte speciellt komplicerat alltså, framförallt med tanke på att jag bara satsar på att få godkänt på kursen. Har nog med betygshets på juristprogrammet, tar det lugnt nu. Vi ska även ha gjort väderobservationer under 2 veckors tid som vi ska göra en tabell utav, där vi ska föra in temperatur, vind och nederbörd.
 
image141
(Bild:
Apollo)
Här skulle jag gärna befinna mig just nu, Mallis. Hittar inga bra resor just nu, så vi åker utomlands i höst istället.

Ikea

Igår var jag på Ikea med Davids mamma.
Shoppade följande:

Tre vita tavelramar
Två rullar presentpapper
Doftljus
Värmeljus
Servetter
Toalettborste
Microlock
Plastpåsehållare
Skoförvaring till garderoben
2-pack lådor till ↑
Vägghylla för tavlor
Gummihandskar
Batterier
Mulithängare för t.ex. sjalar
Soppslev
Påsklämmor
Panpizza
2 påsar lantchips
Parmesanost

Köpte bara en massa småsaker som ni ser. Fick en hjälp av Davids mamma med vad vi ska köpa till lägenheten, hon jobbar ju med inredning/design. Hittade 3 olika möbler vi ska köpa, för förvaring. Ska även köpa lite hyllor, men det tar vi efter semestern i höst istället. Var nära att köpa en muffinsform igår och ångrar att jag inte gjorde det. Såg på Leila bakar igår och fick en massa nya muffinstips. Hon gjorde även de muffinsarna som jag brukar göra, Dumlemuffins och hallonmuffins. :)


Ingen sol idag

Det var underbart väder igår så jag satt ute på balkongen och solade. Tänkte gå ut och sätta mig där idag också, men det är ingen sol idag. :(

Här kommer bilderna på senaste veckans shopping, bättre sent än aldrig...



Grå/mönstrad kjol, H&M.com 98:-


Grönrandigt linne, H&M.com 29 :-


Vit finstickad tröja, H&M.com 98:-


Svart tunika (har likadan i vitt), H&M.com 98:-


Grön, skön, vardagsklänning, H&M Kista Galleria, 149:-


Rött linne, Gina Tricot Kista Galleria, 98:-

Har fått hem La Redoutes höstkatalog idag. Ska kika i den senare, måste plugga lite i min fina klimatbok först.

Har blivit lite beroende av Tradera tror jag.


Shopping och utflykt

I lördags var vi på utflykt till Dalarö, fin skärgårdsmiljö.
Hyrde Göta Kanal 2 på kvällen, och den var inte bra! Får en svag 2:a i betyg, se den inte! Den klarade sig från att få en 1:a i betyg pga. att det är många bra skådespelare med i filmen.

I går söndag blev det shopping i Kista galleria. Lämnade tillbaka klänningen och linnet jag köpte förra veckan. Tyckte att klänningen var för "fin" och linnet hade en felaktighet som jag missade i affären. Hittade en ny klänning istället, en grön vardagsklänning. Hittade även ett rött och fint linne, i vid modell så den är hur skön som helst.
Middag hos Davids mamma i Täby på kvällen, hon hade varit ute och plockat kantareller och det var jättegott.


Klänningen som jag lämnade tillbaka.

Nu ska jag ut i solen och plugga lite.

Metallica-konserten

Var utanför Stadion under Metallica-konserten, och de var grymt bra. Hörde i stort sett hela konserten, från "Unforgiven" till sista låten "Seek and destroy". Man hörde hur bra som helst, nästan lika bra som om man varit där inne. Bästa låtarna var "Nothing else matters" och "Enter Sandman". Kände igen de flesta låtarna men inte alla. Under sista låtan stod vi vid entrén "Klocktornet" på Lidningövägen, och de tog bort kravallstängslena så att folket kunde gå ut. Såg ganska bra i på scenen då, kul! Såg alla utom trummisen, då vi stod på sidan till höger om scenen. De kommer tydligen hit nästa gång nästa år, och då ska jag nog gå på den konserten.

Min kompis Kirsi från Luleå är i stan i helgen med sin son och sitt ex. Var på stan med dom igår, länge sen vi träffades. Men vi träffas ändå en gång per år, sist var förra sommaren på sonens dop. Han var så söt, 1 år och 4 månader gammal. Man blir nästan lite sugen. ;)

Nu ska vi ut i solen som äntligen skiner över Stockholm!


(Bild: SMHI)


Tvätt + lunch

Tvätten är i maskinen. Inte så mycket tvätt denna gång, bara tre maskiner. Skönt.
Ska äta lite lunch nu, lite sent men så blir det när man sover till elva. :)
Idag blir det samma lunch som igår, ris och wokgrönsaker i ostron/vitlöksås. Till det lite sallad som blev över från middagen igår + hommus.

Metallica

Ikväll spelar Metallica på Stadion. Igår släppte de extrabiljetter till konserten och jag fick veta det precis före biljetterna släpptes. Var in på Ticnets sida och fick faktiskt tag i två biljetter. Ringde min bror som har pratat om att gå på konserten och frågade om jag ska boka biljetterna. Han låg och sov och var nyvaken och kunde inte riktigt bestämma sig, så jag bokade inte biljetterna. Man hade bara 5 minuter på sig och var tvungen att betala dom direkt. Han ringde igen efter en halvtimma och sa att jag skulle boka, men då var biljetterna redan slut, synd! Trodde att David redan sett dom och att han inte var så sugen på att se dom, men han hade tyckt att det var kul att gå och han hade inte sett dom tidigare. Synd igen, men jag visste ju inte. Ska nog ta en promenad till Stadion ikväll och tjuvlyssna på konserten lite, alltid nåt. Bara vädret blir lite bättre.

Power Meet var kul, roligare än väntat faktiskt. Kommer nog att åka mer fler gånger, men nästa år lutar det mer åt Gatufesten i Sundsvall med Pernilla. Var på Power Meet både på crusingen på fredag och utställningen på lördag. På fredag åkte vi med David kompis Björns bil, en Dart från 1966 (tror jag).


Jag, Björn och Davids kusin Pelle, och Björns Dart.

På lördagen åkte vi med David Plymouth Satellite, även den från 1966. På hemresan sprack ena fälgen (!) så Björn och hans fru Lena fick komma och möta upp oss i Bro med reservdäcket som vi såklart inte hade med oss. :)


Davids bil bakifrån, jag sitter i bilen och väntar på hemfärd.


Trött (men glad) efter att ha kollat på alla bilar.


Bilen framifrån, men sprucken fälg. David pratar i telefon med Björn för att fixa reservdäcket åt oss. :) Pelle i bakgrunden.


Den spruckna fälgen.

På söndag var jag och David i stan och träffade David A. som var och hälsade på i Stockholm. Kul att få träffa honom, hoppas vi åker ner till Göteborg samtidigt i sommar så får vi träffas mer.

Har blivit en del shopping också. Fick min beställning från H&M, behöll en del saker och skickade tillbaka en del saker. Det jag skickade tillbaka var en klänning som inte riktigt var som jag förväntat mig, två linnen som var för stora och ett läderbälte som var för brett. Trodde att bältet var ett som man kunde ha med jeans men det var ett sånt brett som man ska ha i midjan. Så går det när man inte läser igenom varuinformationen ordentligt. Tänkte att jag har inget att använda den med så skickade tillbaka den. I tisdags när jag var och shoppade lite här på Östermalm (Fältöversten) hittade jag såklart en klänning som hade varit underbar med det bältet. Men, köpte en annan klänning istället. Bilder kommer senare.

  
Skickades tillbaka. Funderar du på att beställa linnena (2 för 99:-) så ta i alla fall en storlek mindre än vad du normalt har. De är väldigt stora i storleken.

Tvättstuga snart, vilket underbart händelserikt sommarlov jag har. :)

Fredag

Äntligen fredag! :)
Veckan har gått ganska fort, skönt. Har haft en del att göra så då har tiden gått fort.
Sover väldigt mycket just nu, skönt. Men samtidigt känns det som att tiden rinner iväg när jag ligger och sussar.
Väntar på att sommarvärmen ska komma, så jag kan gå ut och ligga på en filt i solen och läsa en bok. Har i och för sig varit rätt fint några dagar i veckan.
Shoppade lite igår, bäbiskläder till Erik och Josefines pojkar. De föddes i måndags och både pojkarna och mamma mår bra, skönt. Ska hälsa på hos dom nästa vecka. Köpte även denna till mig själv:


Banden ska knytas på ryggen eller under brösten, finast på ryggen tycker jag.
129:- på rea från Lindex.

Ikväll ska vi till Västerås och Power Meet. För er som inte vet vad det är så är det en bilträff för amerikanska bilar, om jag förstått det rätt. :) Ikväll är det tydligen nån stor crusing där och vi ska åka runt där och dricka lite alkohol och ha det trevligt. Får se om jag överlever bland alla raggare. :) Åker dit med David, hans kusin Pelle och Björn. Vi ska åka dit med Björns bil, en gammal Dart. :) Brinner i knutarna här nu tydligen, ska snabba mig så jag är klar när David kommer hem.


The Sounds

The Sounds ska tydligen spela på Pite dansar och ler i år. Jag vill se dom!
Men de lär ju spela i huvudstaden nån gång också, jag får vänta och se.


image121