Förhandsvisning "Ett öga rött"

Var på förhandsvisning igår, filmen som visades var Ett öga rött. Filmen visades i biografen Park vid Humlegården. Har aldrig varit där tidigare, det var en jättefin gammal biograf.
Filmen är baserad på en bok och handlar om en ung kille som är född i Sverige med Marockanska föräldrar. Den handlar om hans liv, hur det är att bo i ett land som inte riktigt känns som "hemma",  förorten/stan och kärleken. Filmen är en bra ungdomsfilm, jag ger den en stark trea i betyg (av fem möjliga). Den hade fått fyra i betyg men den var tyvärr lite för seg i mitten för det. Filmen har premiär den 7 september.

Tack Vecko-Revyn för biljetterna!

image168

Fungerande skrivare

David har en bra EPSON-skrivare här hemma, men bläckpatronerna har varit slut och den har inte använts på över 2 år. Var på Expert och skulle köpa nya bläckpatroner, men försäljaren sa att det är ingen idé att köpa nya när det stått så länge. Istället skulle vi köpa en ny skrivare tyckte han. Beställde bläckpatroner från Handyink istället, och istället för de 179 kr Expert ville ha kostade patronerna 34 kr (samt 39 kr i frakt). Testade ikväll och skrivaren fungerar hur bra som helst, fick försöka några gånger men sen gick den igång. Typiskt vårat slit och släng samhälle att slänga en fullt fungerande skrivare innan man testat om den fungerar. Så nu har jag en fungerande skrivare hemma och det är så skönt, slipper springa runt i skolan och kopiera. Skrev ut ett rättsfall jag måste läsa tills fredag, samt lite "fadderpapper" som jag lyckats få händerna på. :)

Är grymt trött idag, hade föreläsningar från 10-17 i rättshistoria. Imorgon är det bara från 09-11 och om borgenärsskydd vilket är mycket mer spännande.


image167

Skolstart!

Igår började skolan. Dagens schema för mig så ut såhär:

09-11 Introduktion, insolvensrätt med sakrätt
10-12 Introduktion, rättshistoria
13-15 Föreläsning "Romersk rätt I"

Jag skulle alltså vara på två ställen samtidigt, sånt är rätt svårt. :P
Men det löste sig, för den första introduktionen var bara mellan 09-10 och den andra var mellan 10-11. Så det blev istället så att jag hann med båda introduktionerna och hade en lunch på två timmar.

Kursen Insolvensrätt med sakrätt verkar hur bra som helst! Kursföreståndaren är Göran Millqvist och han vekar vara bra och väldigt duktig. Hade mycket hjälp av honom och hans introduktionsbok till sakrätt när vi läste sakrätt i Umeå. Vi är bara 22 stycken och undervisningen sker i små klassrum. Undervisningsformen är föreläsningar men eftersom vi är så få så blir föreläsningarna mer som seminarier. Inför varje tillfälle ska man läsa igenom vissa avsnitt för att vara förberedd på att kunna delta i diskussioner, men det är inte "seminarieuppgifter" som ska lösas (om jag förstått det rätt). Examinationen sker till 50% genom en salstenta och 50% rättegångsspel. Det är tydligen väldigt många som får AB på kursen, inte pga. att den är lätt utan för att folk verkligen jobbar hårt med rättegångsspelet. Ska bli kul! En negativ sak med kursen är kurslitteraturen som är dyr! Måste köpa 7 böcker + seminariematerial och slutnotan blir över 3000 kr. :( Har dock fått tag på några av böckerna begagnat och hade en av böckerna sen tidigare, men det lär ändå bli rätt dyrt. Och det är ju bara litteraturen till en av de fem kurser jag ska läsa.

Rättshistorian verkar inte vara lika bra som insolvensrätten. Kursen verkar rätt flummig, vi fick specifika instruktioner på informationen att inte sitta och råläsa litteraturen för det stjälper oss mer än det hjälper. Kursen går ut på att vi ska lära oss den juridiska metodlärans historias utveckling. Say what? Examinationen är till 25% ett PM som vi ska skriva på romersk rätt och resterande 75% är en salstenta på den juridiska metodläran. Tentan är ingen vanlig "pluggtenta" utan den handlar om att vi ska analysera ett antal aktuella uttalanden/händelser med hjälp den juridiska metodläran. Inlämning av PM och tentan är redan 1 respektive 5 oktober så det är bara att sätta igång.

Helgen

Har haft ännu en trevlig helg. På fredagen hade vi kräftskiva hos oss, en mysig kräftskiva på två personer. ;) Blev ingen traditionell kräftskiva med massa fylla och svineri, utan vi drack typ en öl och en nubbe var bara. På kvällen kollade vi på film på TV, Die Hard 2 tror jag det var.

image162
(Bild från ICA.)

Igår lördag var vi på utflykt till Skokloster. Åkte med Davids Plymouth Satellite som fått sina nya fina fälgar nu. På kvällen var vi ut med Juan och Tonje, först var vi på något ställe på Skånegatan som jag inte minns vad det heter. Sen var vi till Vampire Lounge på Östgötagatan, coolt ställe med goda drinkar! Sen for vi till Sveavägen och Anchor. Jag tog det rätt lugnt även denna kväll, var inte så sugen på att festa egentligen. Men det var kul att gå ut ändå.


Bilen, nya fälgar och Skokloster i bakgrunden.


Idag har det varit en lugn dag, det enda vi har gjort är att handla och kolla på friidrotts VM. Var och köpte nya hörlurar till min mp3-spelare, och ny handsfree/stereohörlurar till min mobil. Båda gick sönder samtidigt, men det beror nog mycket på att de alltid är ihoptrasslade i min väska.

Imorgon börjar skolan!

Dagens schlager


GLAD

Åh jag är så glad idag, och det började redan igår. :)

Gladorsak nummer 1:
Min bror klarade teoriprovet till körkortet idag! Han har haft lite svårigheter med det, men nu gick det hur bra som helst.

Gladorsak nummer 2:
De la ut tentafacit på sommarkursens kurswebb. Jag hade 11 rätt av 20 och alltså godkänt! :)Det krävdes 10 poäng för G så det var inte så mycket till godo. Hade man över 15 poäng fick man VG, men jag är så sjukt nöjd med mitt G. Har inte fått det bekräftat av institutionen än, men det borde verkligen stämma.

Gladorsak nummer 3:
De ringde mig från Stockholms universitet och sa att jag blivit reservantagen till kursen "Insolvensrätt och sakrätt". Det var inte helt säkert att jag fick gå den eftersom jag läser termin 7, i Stockholm läser man specialkurserna termin 8. Men eftersom jag bara läser 17 poäng (25,5 hp) under hösten så får jag läsa den! Jag är så glad, och det ska bli sjukt kul och intressant. Nu är jag 100% nöjd med att jag valde Stockholm över Uppsala, var ju inte säkert att jag skulle få någon plats på kursen.

Gladorsak nummer 4:
Inte så farligt mycket jag behöver komplettera i och med mitt byte av studieort. Ska läsa en kurs på 4p (6hp) i rättsinformatik som är december-januari. Sen måste jag komplettera processrätten då de i Stockholm läser 13 p processrätt. Mitt betyg är säkrat, måste bara komplettera de 3 poängen jag saknar. Och det kan jag göra i vår så det inte blir så mycket nu.

Gladorsak nummer 5:
Vann 25 kronor på en trisslott igår, haha.

Nu är jag registrerad och klar att börja höstterminen på måndag, ska bli så kul! Det är ytterligare en gladorsak (nummer 6), att skolan börjar alltså. Det enda jag glömde fixa idag var ett registreringsbevis så jag får SL-kortet rabatterat, men det tar jag nästa vecka. Kortet börjar ändå inte gälla förrän den 1 september.

Lunch nu!

Hade tenta idag

Hade tenta idag, sommarkursen jag läst. Ingen aning hur det gick, inte helt lätt med naturvetenskap/fysik efter en lång tid med bara juridik. Igår när jag gjorde en gammal tenta här hemma hade jag hela 4 rätt av 20. Hoppas det gick bättre än så idag. För att för godkänt ska vi ha 50% rätt och för väl godkänd krävs 75%. Hoppas hoppas hoppas jag klarar den! Jobbigt med saker som släpar efter.

Förra helgen var superkul! Var ut med David arbetskompisarfredag, var på ett ställe vid St. Eriksplan.
lördag hade vi finbesök av Pernilla och Oskar som var i stan. Vi åt middag här hos oss och sen bar det av till söder. Massa folk där, det var midnattsloppet och det hade vi missat. For till en pub som låg lite närmre Slussen, inte lika mkt folk där. Vi for hem ganska tidigt, både på grund av att vi var trötta men också på grund av att Danne och Emma skulle komma på besök. De hade varit en vecka på Kreta och landade på Arlanda vid midnatt. Kommer inte ihåg exakt när de var hos oss men typ halv två kanske? Drack lite med vin och snackade lite skit före det var dags att sova. Tycker synd om Danne och Emma som fick ligga i samma rum som mig, jag snarkar som en sjöman när jag druckit alkohol. ;)
söndag kom Pernilla och Oskar till oss efter att de checkat ut från hotellet, de bodde typ 10 minuter från oss. Var en sväng med bilen och körde dom till söder, de skulle fortsätta sin shopping. Jag och David for hem och jag däckade i några timmar, hårt att gå ut två dagar i rad. Men jag överlevde, knappt. :)
Kul med besök norrifrån, synd bara att tiden går så fort och man hinner så lite på en helg.

Efter tentan idag var jag ut på en liten shoppingrunda. Köpte ett bälte och en kjol, är lite osäker på kjolen för den är rätt kort. Vet inte heller om det är min stil? Ska fundera på det. De hade en liknande kjol i affären som var av en lite längre modell. Provade aldrig den så borde göra det någon dag.

Sommarlov nu i hela två dagar till före skolan börjar, jag ska njuta för fulla muggar. Ska till universitetet imorgon på ett möte med studierektorn + registrering, förutom det är jag ledig.

Håll tummarna för att jag klarade tentan!

Torsdagsshopping

Var och shoppade lite igår. Köpte två mörkbruna handukar på Hemtex på 50% rea, en svart topp på Lindex (-30%) och svarta tights på Lindex (-30%). Var även i på H&M och lämnade tillbaka en klänning jag köpte förra veckan, var inte helt nöjd med den. Kjolen jag köpte samtidigt som klänningen är jag supernöjd med och ska behålla. Istället för klänningen köpte jag en bikinitrosa (-75%), cerisa och lila tights, schampo, balsam och inpackning.

         
Mina tights är 80 den, bilden är från hm.com

SATS

Ringde till SATS idag för att bli medlem, de öppnar en ny SATS här på Gärdet den 1 september. Blir man medlem före de öppnar bjuder de på medlemsavgiften som är 700 (!) kr, och så får man ett par adidasskor på köpet. Låter bra tycker jag, och jag måste komma igång med träningen igen nu. Måste få bort semesterkilona och om några kilon till följer med är det bara bra. :)
I alla fall, killen på telefonen lät sjukt överentusiastisk. Sånt är jobbigt, men ska man bli fin får man lida pin. Måste gå till Fältöversten eller till Gärdets T-banestation för att skriva på avtalet, så jag ringde i onödan.

Tentaresultat

Fick min tenta från vårterminen hemskickad från Umeå idag. Visste ju redan mitt resultat, men det är alltid kul att se vad för poäng jag fick på de olika frågorna. Som vanligt var det så att det jag trodde gick dåligt gick bra och tvärtom. Fick hela 9,5 poäng av 10 på min uppsats! Det blev jag väldigt glad över, det stärker självförtroendet inför nästa hösts examensuppsats. Har iofs fått bra på de flesta uppsatserna, förutom den första vi skrev som jag "bara" fick 3 poäng av 5 möjliga på.

Bilder från Gotland

Tog inte så många bilder på Gotland, men här kommer ett par stycken i alla fall. Enjoy! :)


Raukar på Fårö.


Lustiga stenar.


En gubbe i sten, och till väster
om honom ligger en stensäl. :)


David + fårhund. :)



Gotland

Nu är jag åter igen hemma, denna gång var jag på Gotland med David och hans mamma. Vi bodde i Davids morbrors sommarhus och hade det bra. Det var hur bra väder som helst hela veckan, sol sol och åter sol. Vi har badat och legat på stranden och slöat, och vi hann även med en utflykt till Fårö. Har inte varit där tidigare så det var fint att se. Fick träffa Davids morbror och hans fru en sväng också, de kom ner näst sista dagen. En dag var vi till det lokala konditoriet/restaurangen/puben när de hade "trubadurafton". "Trubadurerna" var två gotländska killar som på gitarr spelade och sjön allt från AC/DC till Tom Jones. Rolig kväll! :) Inte så mycket shopping på Gotland, men vi köpte oss en fin olivskål i alla fall. :) På Gotland var det som varmast +28 grader, inte illa.

Sen vi kom hem har det varit supervarmt och fuktigt här hemma, +31 grader på både lördag och söndag. Har varit lite svårt att sova i värmen, men jag ska inte klaga. :)

De har börjat renovera grannhuset och de borrar och har sig från klockan 07:30 till sent på eftermiddagen. Jag håller på att bli galen av allt borrande och bankande! Jag som har tenta om en vecka, får absolut ingen studiero här.

Lördag

Igår var vi ute och shoppade igen, känns som att det är det enda jag skriver att vi gör. :)
Först var vi till Täby centrum, David klippte sig och jag var på Apoteket och H&M och köpte lite hårinpackning, duschcreme osv. Efter det körde vi till Barkarby och IKEA. David skulle på Jula där ute så vi passade på att gå en snabb sväng på IKEA, det var ju inte länge sen jag var
där med Davids mamma. Denna gång köpte vi en lite större grej faktiskt, ett rullbord till köket. Rullbordet är träfärgat men vi har tänkt måla den vit. Köpte även salladsbestick, ytterligare två lådor till min garderobsförvaring, en liten blomma i en liten kruka, två glasburkar och två bäddset som de hade extrapris på. Skulle köpa en muffinsform också, men de var slut.

Fint väder idag, ska ut och njuta av det nu.
Hade bra!


Göteborg

Hemma från Göteborg. Åkte dit i tisdags förra veckan efter min förmiddagsföreläsning. Första natten sov vi hos Davids farmor, sen sov vi två nätter på Quality hotel 11, lyxigt! Hann springa en massa på stan, träffa Anneli-gumman, åka Paddan, shoppa en sjal , äta god mat och dricka en hel del öl. :)
Efter hotellvistelsen bar det av till Göteborgs skärgård där Davids farmor har en liten stuga. Där stannade vi resterande tid. Mysigt, lugnt och skönt. Davids kusin Pelle och hans sambo Viktoria var förbi en kväll på lite räkfrossa. Fick äntligen träffa Davids pappa också, och hans underbara lilla hund Linda. Vi var hundvakter åt Linda under helgen och var ut på en riktigt långpromenad med henne. Hon fick träningsvärk efter det, inte lätt när hon är så gammal och lite medicin-tjock. Vi fick bra väder för en gångs skull, vi brukar ha otur med vädret i Göteborg. Inte mycket regn alls och en 18-22 grader varmt. Var till och med och badade en dag och låg på klipporna och solade. Badandet blev dock väldigt kort för det var en massa brännmaneter i vattnet plus att vattnet var iskallt.



Jag sitter på klipporna på Marstrand, med min nya Don&Donna-väska på axeln.


Linda var varm i bilen.


Jag är ute på promenad med Linda.


David och Linda myser på klipporna.


Utsikten från terassen.


Jag ligger och läser och Linda sover i fotänden.


Skärgårdsvy med en regnbåge i bakgrunden.


Räkfrossa!

Åter i Stockholm nu som sagt, hade föreläsningar igår och idag. Föreläsningen idag var faktiskt den sista på hela sommarkursen. På föreläsningen igår kom det faktisk för första gången upp lite paragrafer, eller artiklar i Kyoto-protokollet. Saknar juridiken, ska bli kul att börja läsa i en ny stad nu till hösten.

Nu ska jag se på Love my way.