Radera inlägg?

Råkade trycka två gånger nyss när jag skulle posta meddelandet så det blev publicerat två gånger. Kan bero på att jag är trött men jag hittar inte hur man raderar inlägg? Nån som ver hur man gör?
Nu gjorde jag bara så att jag redigarade det ena och skrev in detta istället.


Hahahaha

I kvällens Stockholm Live:

Sverige är ett väldigt språkbegåvat land, till och med alkisarna i parken talar finska. :)

Ebba

Idag var Ebba von Sydow och föreläste i skolan, och jag var såklart där och lyssnade. Drog med mig Stig också efter lite övertalning, vilket han inte ångerade i efterhand.
En hel del av vad hon sa hade jag redan hört, men en del var nytt och intressant. Sen var det ju förståss intressant att spana in vad hon hade på sig. :)

Nu lockar Vinge-pärmen, ska läsa tills jag stupar.

Såg Mission Impossible 3 idag, grymt bra var den!

Ekonomi 2

Få ordning på dina papper:

http://tv4.se/klipp/91472.html

Ekonomi 1

Så ser din ekonomi ut 2007:

http://tv4.se/klipp/95671.html

TÖNTVARNING

Haha, sånt här händer bara mig!

Ringde precis på min mobil och en kille presenterade sig och sa att han bor på Fysikgränd 11C (granne med mig alltså). Han fortsatte och sa att han pluggar till polis och är intresserad av att köpa en bok som jag har ute på annons. Då klickade det för mig, det var ju han den lilla killen som var och klagade på ljudvolymen på min fest här i september! (se inlägget
2006-okt-04). Ljög och sa att nån annan redan har tänkt köpa boken, inte värt 80 kr att träffa honom. Har lite svårt att tro att han hade ringt mig om han hade vetat att det var mig han ringde, så han var nog lyckligt ovetande. Typiskt polisstudenter att framhäva sin utbildning stup i kvarten, inte fan presenterar jag mig som juriststudent när jag ringer folk, haha. Men just i detta sammanhang var det tur att han gjorde det, hade blivit lite smått pinsamt annars om vi skulle ha träffats och utfört köpet. :)

Nu ska jag fortsätta plugga, seminarium imorgon.

Vill ha

http://www.bokus.com/b/9100109339.html?pt=campaign_21508

Katarina Wennstams nya bok, hennes första roman. Handlar om advokater, sexköp och trafficking och verkar väldigt spännande.

Rädda liv

Såg igår på Drevet i TV 4 om 9-åriga Viktoria som står i kö för att få ett nytt hjärta.

Viktoria i nyhetsmorgon:
http://tv4.se/klipp/96598.html

Anmäl dig till donationsregistret:
https://app.socialstyrelsen.se/donation/anmaldon.aspx

Mystiskt paket

Fick en lapp från Posten idag att jag har fått in ett paket. Det konstiga är att jag inte beställt nåt. Ska bli spännande att hämta ut det, kan ju vara nåt jag glömt att jag beställt.

Jag har tagit tag i träningen igen efter "juluppehållet" och det känns bra. Igår var jag på IKSU och brände fina 500 kalorier genom att gå, springa och cykla. Idag gick jag till och från stan i det underbara soliga men något kalla (-16) vädret. Hade tänkt gå på Afro power dance idag men jag är nöjd för idag i och med promenaden.

Var hos David i förra veckan torsdag till måndag. Äntligen fick dom lite snö och vinter i Stockholm också! Vi hade en väldigt lugn och skön helg. David har tänkt köpa en ny bil så på lördagen var vi och kollade på bilar. Den han fastnade mest för var BMW 120, och skulle det bli en sån han till slut köper skulle då inte jag klaga. :) Den är dock ganska dyr och det tål ju att fundera på om det är värt det. Lär inte bli något bilköp förän till hösten så han har ett tag på sig att fundera och köra runt i sin lilla Ford. :)
På söndagen hade vi en riktig mysdag då vi tog en promnad hemifrån David till Gamla Stan, vi gick rakt ner till Djurgården och följde vattnet därifrån till Slottet. Vi hittade en mysig restaurang i Gamla Stan som tidigare varit ett häkte vars vi lunchade, mumsig Gulaschsoppa. Sen tog vi tunnelbanan hem och köpte med oss lite godis. Väl hemma så låg vi och läste under duntäckena ända tills det var middagsdags. Kvällen avslutades med en film.

Väldigt lite undervisning denna vecka, hade ett seminarium i måndags och har en föreläsning på fredag. Ganska skönt med en mjukstart efter det hemska tentapluggandet. Tentareslutatet borde komma snart förresten, jag hoppas hoppas hoppas men tror tyvär inte att jag lyckades denna gången. Det kändes bra efter tentan men nu i efterhand har jag insett att jag slarvade en massa och det kostar dyrbara poäng. Men jag hoppas fortfarande.

Nu ska jag kila iväg till Posten och hämta mitt mystiska paket, eller som Göran i korridoren sa "det är säkert en jättestor räkning". :) 

A-kassa

Fick idag ett inbetalningskort från a-kassan, 366 kr för januari månad.
Vet inte hur jag ska göra, om jag ska stanna kvar i a-kassan eller om jag ska gå ur den nu när det blivit så dyrt. Jag uppfyller inte det nya arbetsvillkoret och eftersom de tagit bort studerandevillkoret så kommer jag inte att få någon a-kassa.

Det nya arbetsvillkoret: man måste ha jobbat 80 timmar per månad i 6 månader inom en ram på 12 månader, eller så ska man ha jobbat 480 timmar under 6 månader, minst 50 timmar/månad.

Enda anledningen till att stanna kvar vore i hopp om att de kommer att ändra villkoren tills jag studerat färdigt. Det kan ju även vara så att jag kommer att arbeta nog mkt för att arbetsvillkoret uppfylls, men det känns inte så troligt att jag skulle jobba så mkt under så lång tid då jag är heltidsstudent.

Vad ska jag göra?

Kursstart termin 6

Idag började vi alltså termin 6 med en mastodontföreläsning på 5 timmar. Verkar vara ganska blandat den här terminen, många olika ämnen och mycket kurslitteratur. Verkar vara både intressanta ämnen och vissa mindre intressanta ämnen. Vi börjar med förvaltningsrätten som inte verkar superintressant kanske, men himla skönt att slippa alla räkneövningar som vi hade förra terminen.

Imorgon blir det en sväng på stan, har inte fått tag på nån kurslitteratur än så har inget att plugga. Ska försöka lösa det imorgon eller nåt, hoppas jag hittar nån jag kan köpa begagnat av så blir det inte så dyrt.

Korridormiddag ikväll, grekiskan ska flytta så hon bjuder på mat. Jag som älskar grekisk mat missar såklart inte det. :) 

Ledig

Nu är tentan gjord och det känns som att det gick bra. Hoppas de är snälla när de rättar den.
Tentafesten igår var kul, förfest hos Pernilla och utgång på Rex. Det var jättekul på Rex, jag blev lagom full och det var skönt att slippa vara bakis idag. Liza som inte tentade igår men som följde med ut blev väldans full, kul! :)

Idag är min enda riktiga lovdag då jag inte har nåt att plugga just nu. Har firat min lediga dag med att städa korridoren. Det var inte så farligt faktiskt, bara man tar det lungt så.

Imorgon är det kursstart för termin 6, ska bli kul att läsa något nytt igen. Denna termin blir det förvaltningsrätt och internationell rätt.

Håll tummarna för mig imorgon

Nu har jag pluggat färdigt och nu går det som det går imorgon. Har i och för sig bara pluggat mellan 09-15 idag, gav upp efter det för det kändes lönlöst. Jag var så stressad då att jag inte förstod vad jag läste, och det gjorde mig bara mer stressad. For på stan med Pernilla istället och tog det lungt.

Har tagit det fortsatt lungt här ikväll, ska lägga mig vid tio hade jag tänkt.

Alla böcker jag behöver till imorgon har lag lagt fram på sängen, måste ner till förrådet nu och hämta väskan jag ska ha dom i.

Tentaplugg

Imorgon gäller det, terminstenta 20 poäng.
Har hur mkt som hellst att göra idag så det är bara att sätta igång.
Wish me luck!