Blöt som en hund

Har varit på studiebesök på Ackordcentralen med Jusek, det var hur intressant som hellst. Jag är grymt intresserad av obeståndsrätt så det var verkligen min grej. Regnade som tusan när jag cyklade ner till stan från skolan, så jag var dyngsur när jag kom fram. Kläderna hann torka under tiden vi var där (1½ timma) men blev fort blöta igen när man gck ut i ösregnet igen. (suck) Men det var det värt. Hoppas det blir ett studiebesök hos Kronofogdemyndigheten också, vi pratade lite om det. Tror nästan jag börjar veta vad jag kommer att vilja jobba med i framtiden..

Jobbade lite med gruppen före studiebesöket, vi delade upp en grej som jag måste skriva och skicka in ikväll. Har gott om tid, tror inte att min del var så omfattande. 

Helgen i Haparanda var som vanligt, jätteskönt att få träffa mina underbara brorsor! Kul att jag hann med en krogsväng också, synd bara att äldra brorsan inte kunde följa med. Blev grymt stressigt före vi åkte dit förresten, trodde att det skulle gå jättefort att renskriva hemtentan men det tog en jäkla tid. Lämnade in den 15.55 tror jag? Sista inlämningstiden var 16.00 så jag hade 5 minuter till godo. :)

Nu är de bara 3 dagar kvar tills David kommer hit. :))

Oh my god vilken dag!

Jag är helt slut. Helt slut. HELT SLUT!

Hemtentan skulle hämtas ut kl 08.00 idag, Ida vaknade 08.27. PANIK! Stressade allt jag kunde och var i skolan strax efter 09. Pernilla hämtade ut hemtentan åt mig, tack igen gumman!
Sen har jag suttit hela dagen med den förbannade hemtentan och rivit mitt hår. Har verkligen pendlat mellan hopp och förtvivlan. En stund kändes det som att mitt liv var förstört, att jag pga denna hemtenta skulle få dåligt terminsbetyg och därmen aldrig kommer att få nåt jobb. Men jag har mesta delen av tiden varit positiv, men sett ut som ett frågetecken. Till slut löste vi den i alla fall, tror jag? Känns som det i alla fall, har hört med lite andra i klassen och det verkar som att vårat svar är det rätta. SKÖNT! Har bara kvar renskrivningen, men det gör jag imorgon.

Sitter här nu i morgonrock och dricker en folköl och äter salta pinnar. Det är jag värd! :)

Åker till Happis imorgon, jippie! :) Är så glad över att få träffa brorsorna, har inte varit där på tre månader. Ska försöka dra me äldre brorsan ut på krogen imorgon, hoppas han är på. Han har ju fyllt 18 och vi har inte varit ut tillsammans än. Ska bli kul! :)

David har det grymt bra i Tyskland, jobberbjudandena haglar över honom. Jag är så stolt över honom, men inte förvånad för han är ju så grymt duktig på vad han gör! Puss på dig min lilla "junge designer"! ;)

Repetition

Yes Markus gick vidare till Idol-finalen igår. Så man kommer att få se mkt av honom framöver. :)


Har inte gjort så mkt idag, ska till skolan snart för att köpa begagnade böcker och skriva ut lite inför hemtentan imorgon. Sen ska jag ta en promenad till och från stan, ska hämta ut mitt körkort som äntligen blivit färdigt. Sen blir det att repetera ekonomi ikväll, hela kvällen. Imorgon gäller det!


Idol

Idag ska alla ring och rösta så att Markus Fagervall går vidare i Idol.
Varför? Jo, han är min gamla körskolelärares son. :)

Synd om mig idag. :(

Idag är det riktigt synd om mig. Sitter och läser tråkig ekonomi, har grym mensvärk och så har David åkt till Tyskland idag. Inte lätt..
Ska träna ikväll vilket brukar få mig på bra humör. En annan sak som brukar få mig på bra humör är "Desperate housewives" som är ikväll, så förhoppningsvis kommer inte hela dagen att kännas lika jobbig.

(Snyft snyft)


Tyskland

Imorgon åker David till Tyskland och kommer att vara där i 10 dagar. Inte så kul för mig, för vi kommer inte att kunna prata i telefon. :( Eller kan kan vi ju, men det kostar typ 6 kr i minuten. Kommer att bli jobbigt. *snyft* Men så fort han kommer hem från Tyskland kommer han upp hit till mig, så jag har ju nåt att se framemot i alla fall.

Har inte pluggat ett skit idag. Inte bra. Men imorgon SKA jag, jag måste! Hemtenta torsdag till fredag och den är väldigt viktig. *panik* Sen slipper jag ekonomi, jippie!

Valresultat

Valutgången blev som jag hoppades så jag är rätt glad idag.
Intressant att kolla hur olika kommuner röstade, länkar med Haparandas och Umeås resultat i riksdagsvalet. :) Ska sluta med det och börja plugga nu isället. Har dragit ut på det hela morgonen, med morgonpromenad, låång frukost och nu val-surfning.


http://www.tv4.se/tv4/sites/val06/municipality.aspx?county=25&m=2583&t=r

Haparanda

http://www.tv4.se/tv4/sites/val06/municipality.aspx?county=24&m=2480&t=r
Umeå

Insparkssittning


Ulrika och jag.


Pernilla och Erika.


Jag och en massa galningar från klassen. :)


Allt rött blir blått.

Hoppas den första undersökningen som kom nu kommer att hålla i sig, då blir jag glad. :)

Sittningen igår var kul, shakade en hel del på dansgolvet.
Var kvar på Äpplet hela kvällen, en del gick vidare men en hel del var kvar tills de stängde kl 02.
Ingen efterbild på frisyren från igår, hade världens Holltwood-lockar när vi gick hemifrån mig, men av nån anledning så var håret spikrakt igen när vi kom fram till Pernilla. :( Pernilla tog några bilder på oss där hos henne, ska ladda upp de här bara jag får de av henne.

Ska kolla färdigt på Harry Potter-filmen jag började att se i fredags. Orkade inte se hela då för jag var så trött, men den verkade vara bra. Ska kolla på valvakan också förstås, och hålla så hårt i mina tummar att de blir helt blåa. :)

Förebilder


Såhär fin är jag just nu. :) Efterbilderna kommer imorgon, sittning idag som sagt.



Jag och min frisör. :)

Träna idag

Jag vill gå och träna idag!!!
Har sittning ikväll och då kommer det att slinka ner en massa alkohol och andra onyttigheter, känns bättre om jag får träna innan. Men icket. Har fortfarande ont i halsen. :( Jag kommer aldrig ihåg hur det är det där med träning och förkylning, så kollade upp det på nätet. Så här stod det:

Du ska INTE träna om du har hosta, feber och ont i halsen. Känner du en extrem trötthet ska du också vara försiktig, eftersom det kan vara tecken på att du har en infektion i kroppen. Är du bara lite snuvig, men känner dig frisk i övrigt kan du träna lite lugnt – men lyssna noga på kroppens signaler. Vila mycket, drick mycket och ät rejält med frukt som apelsiner för att hjälpa kroppen att bli frisk igen. Sen när febern är borta och du känner dig piggare börja lugnt med promenader, känns det okej och kroppen reagerar normalt så kan du sakta öka träningen igen, men låt det ta tid och pressa inte dig för hårt efter sjukdom.

Eftersom jag inte har eller har haft någon feber så verkar det ju som att jag kan ta en promenad i alla fall?  Ska fundera på det. Nu ska jag i alla fall äta frukost.

Min snart. :)

Dior
Denna är snart min, har önskar den av David när han åker till Tyskland nästa vecka. Hoppas dom har den på Arlanda bara. Lyxig och härlig är den. :)

Lättad

Har varit till barnmorskan idag för att förnya p-piller receptet (på "besiktning" som David sa, haha). Har varit lite orolig då jag sist jag var dit hade blodtryck som var "lite mot det högre". Det var 2 år sen så jag tänkte att nu lär det ju vara skyhögt. Men det var det inte, hade 124 / 73 vilket är normalt och bra tydligen. Barnmorskan sa att jag hade bra blodtryck sist också tydligen, så den förra måste ha sagt fel åt mig. Känns skönt att jag slipper oroa mig för det längre!

Bagladies


Fin-fina bagladies påväg på krogen (det regnade). :)

Grattis alla Idor på namnsdagen idag!

Ain't no other man

Förkylningen är bättre nu, skönt. Var ju så dålig i måndags att jag knappt kunde prata, och i tisdags lät jag som om jag var i målbrottet när rösten började komma tillbaka. :)

Hade seminarium idag där vi skulle göra en årsredovisning tror jag det heter, resultat räkning och balansräkning var det i alla fall. Vi hade gjort ett hyfsat bra försök, hade inte helt rätt men inte helt fel heller. Hade glömt en del saker som skulle varit med, men vårat resultat var hyfsat likt det som det skulle vara.

Var en liten sväng med Pernilla på stan efter seminariet. Shoppade inget, tog bara foton till körkortet. Tyckte att det var dags att göra det nu, har ju varit utan körkort i över ett år nu. :) Kostade hela 169:- så jag blev snål efter det och köpte inget mer, förutom lunch då. Har blivit grymt ekonomisk nu förresten, jag måste i och med att jag har bara studilånet att klara mig på nu. Kommer att gå bra, bara jag har koll på vad jag lägger pengar på, hur mkt jag har kvar osv.

Nu i och med min förkylning orkar jag inte laga mat på kvällarna, och jag blir inte hungrig heller. Inte bra alls, men jag dricker en massa honungsvatten istället och får ju i mig en massa socker i alla fall. :) Annars skulle jag väl svimma eller nåt. Jag som älskar att laga mat, men det är fan inte kul att göra det åt bara mig. Ska i alla fall försöka få i mig nån knäckmacka senare, samma som igår.

Ikväll blir det en lugn och skön kväll, kanske TV kanske nån film. Kommer att prata en del i telefon med min gubbe som vanligt förstås. Ska inte plugga nåt, vi ska i och för sig jobba med gruppen imorgon kl 10 men jag åker till skolan 08 och förbereder det då istället. Mkt skönare att vakna tidigt och jobba då istället än att göra det på kvällen, men är mkt piggare och effektivare på förmiddagen.

(Ang. rubriken: köp Christinas nya skiva. Jag gillar den skarpt.)

Juridik = depression?

Surfade runt här på blogg.se och fick för mig att söka på juridik bland nyckelorden. Kom då fram en lista med relaterade nyckelord, dvs ord som har med nyckelordet juridik att göra. Så här såg den listan ut:

  • Jobb
  • Michis
  • Semester
  • Arbete
  • Polis
  • Uppsala
  • Ord
  • Flytt
  • Depression
  • Utbildning
  • Betyg
  • Engelska 
  • Leo
  • Mord
  • Svenska


Den listan hade man kanske velat se före man började läsa juridik. ;)


Sommarbilder


Jag och Pernilla på toaletten på Café Opera, fulla och glada.



Så här fina bilder blir det efter en massa champagne. :)




Getting ready for schlagerkväll.





Val 2006

Passade på att rösta när jag var och handlade. Har varit ett jäkla gissel vilka jag ska rösta på, men i slutändan blev det så att jag röstade på samma som sist.

Dags att skriva lite här.

Jag som tänkte bli en seriös bloggare och skiva här i stort sett varje dag, men det gick inte så bra med den planen. En månad sen jag var in här och skrev sist, då var det två veckor kvar av sommarlovet.

Var i Gbg några dagar till efter att jag skrev här, sen for vi upp till Stockholm. Pernilla var och hälsade på och vi hade svinkul. Massa utgångar med olika temor. :) Första utekvällen var det snobbtema och vi gick på Café Opera och blev bjudna på champagne. Andra utekvällen var det rocktema och vi var på Da Baser och Anchor. Tredje kvällen var bäst, då hade vi schlagertema. :)) Vi var på Golden Hits och dansade som bara den, roligaste utekvällen i år efter min 25-årsdag (som oxå gick i schlagerns tecken). Efter att Pernilla for hem hade jag en veckan kvar av sommarlovet, var en massa mys då och en del shopping.

Åkte upp till Umeå i bil med Anneli från klassen, kul med Madonna-allsång. :) Fick världens ångest när jag såg "Välkommen till Umeå"-skylten. Känns som att jag redan gjort detta alltför många gånger, alltså ny termin, nytt folk i korridoren och så vidare. Orkar inte! Men det känns lite bättre nu ändå. Ångesten berodde mkt på att vi läser företagsekonomi just nu, orkar inte engagera mig i det. Jag valde ju juridik, inte ekonomi. Hmm, nåja kommer nog att ha en del nytta av det senare i livet kanske. Bara två veckor kvar av ekonomikursen nu, vi hade sen sista föreläsningen idag! :)

Kom hem från Stockholm imorse, var där sen i torsdags. På fredagen jobbade David, jag satt hemma och pluggade. På kvällen blev det japansk mat och bio. Såg filmen "Bilar", se den! Den var svinbra. Efter filmen var vi och tog några öl på en trevlig irländsk pub.  På lördagen shoppade vi hela dan, eller David shoppade och jag försökte shoppa liten men av någon konstig anledning så hittade jag inget. På kvällen for vi på inflyttningsfest hos Erik och Josefine, det var riktigt trevligt. På söndagen hade vi en riktig mysdag med lång promenad i stan, middag och film hemma. Jacob och Louise var och hälsade på en snabb sväng, kul att se dom.

Imorse gick mitt plan kl 08.10, flygbussen gick 07.00. Var på centralen med t-banan kl 06.55 så fick springa med all packning till bussen, men hann precis som tur var. Hade inte varit någon enorm katastrof om jag hade missat den, men onödigt att lägga ut mer än de 49 kr bussbiljetten kostar. Åkte direkt från flygplatsen till skolan och gick på föreläsning. Missade de två första timmarna men jag fick kopiera Pernillas anteckningar vilket var supersnällt. Första timmen var det bara repetition så det var lungt.

Ikväll blir det att plugga och förbereda inför veckans seminarier, men måste vila lite först. Kommer nog att kolla på nån film oxå tror jag, mest troligt "Deuce Bigalow - European Gigolo". :) Måste handla lite oxå, har ingen honung vilket jag behöver för min förkylning. Var bara lite förkyld när jag åkte ner men det blev mkt värre efter lördagens festligheter (läs cigaretter). Ska nog köpa en sallad också, har inte ätit lunch än..

(kilar iväg till ICA)

Puss till min David, saknar dig! :(