Plugghelg

Har pluggat hela helgen som planerat och hann faktiskt med allt jag tänkt.
Har förberett inför seminariet imorgon och så har jag läst en ungefär 200 sidor. Låter kanske inte så mycket men jag är grymt nöjd.
Har kännt mig helt lost i skolan senaste tiden, men nu när jag läst i helgen har jag kommit fram till att jag faktiskt kan mycket mer än vad jag trodde.

Hann med att träna igår förmiddag. På kvällen var jag förbi Liza å hjälpte henne sätta in en säng i hennes förråd. Sen for vi hem till mig och lagade über-mumsig middag (indisk kycking med kryddigt basmatiris) och tittade på film (Vanity Fair).

Allt känns himla bra just nu. :)

Korridorsfika nu.

Melodifestivalen 2007

Fixade biljetter till finalen i Globen idag, wee! :)

Snön kom ordentligt idag, härligt!

Känner mig helt lost i skolan, ska plugga hela helgen nu å försöka ta igen lite i alla fall.

Börjar känna mig riktigt stark i kroppen nu och det är en underbar känsla. Har ju tränat stenhårt nu i 6 veckor och jag märker verkligen resultat. Konditionen är bättre och kroppen känns som sagt stark. :)

Vill flytta

Stockholm var lika trevligt som alltid, vill flytta ner dit nu! Pluggade på dagarna när David jobbade, på helgen blev det shopping och så var vi ut på lördagen efter middag hos Erik och Josefin. Vi tog det mest lungt på kvällarna och hade det mysigt. :)

Trivs bra i Umeå, eller inte i själva stan utan med människorna. Men jag börjar känna att det räcker nu, har ju bott här i exakt 5 år nu. Urk. Så det ska bli underbart om 7 månader då flyttlasset går söderut. Då kommer det att suga att alla kompisarna bor kvar här, men de får helt enkelt flytta ner med mig. :)

Veckan i skolan har varit jobbig, mest för att jag känner att jag halkat efter lite. Mycket vi förväntas kunna nu, ska försöka ta igen en del nu i helgen. Det enda jag tänkte göra är plugga, träna och kolla på film. Ska bli skönt!

Stockholm i morgon! :)

I morgon åker jag till Stockholm och David, ska bli hur kul som hellst! Kommer att bli en underbar vecka känner jag på mig. Har inte börjat packa än så måste sätta fart snart, lite svårt bara när det mesta jag ska ha med är i tvättmaskinen just nu.. Nåja flyget går inte förän i morgon eftermiddag så jag har nån timma på mig i morgon också. Det blir nog bra. :)

Har tränat som en galning idag, dubbla pass. Först body pum i en timma och sen en timma i motionsrummet. Har ju ingen möjlighet att träna mer i veckan så passade på.. Skulle ju iofs kunna gå på Friskis å Svettis som ligger typ 2 meter från David, men orkar inte börjar släpa med träningskläder (ska ha med en massa böcker). Skönt att ta några vilodagar, och så kan jag ju faktiskt ta promenader istället.

108 kr mer i studiemedel enligt nya budgeten, lite snålt men bättre än inget. Tobaksskatten höjs vilket är svinbra, men de höjde ju den bara nån krona. Nä höj skatten så att ett paket/en dosa kostar 100 kr istället tycker jag!

Spelkväll

Hade spelkväll här hemma hos mig igår med Anneli, Liza och David A. Pernilla joinade oss efter nån timma och sen kikade öven Oskar förbi en sväng. Vi hade jättekul, jag älskar ju att spela spel så jag stortrvides. Vi spelade TP och Backpacker, hann inte med mer än så.
Jag har varit rätt bakis idag, blev lite väl mkt av det goda igår. Drack rosévin och lite shots, men det var den dära superstarka drinken som jag slänge ihop i slutet av kvällen som blev för mkt tror jag. :)

Annars har jag inte gjort så mkt i helgen, har tränat å städat, och så var jag hos Pernilla och kollade på Idol me henne och Erika i fredags och åt supergoda bullar. Hann med en sväng på stan i fredags med Liza och Pernilla.

Förresten, såg vad jag skrev i det förra inlägget här om när jag satt och pluggade inlösenrätter och fattade nada. Gissa vilken uppgift jag fick att redogöra på seminariet? Just det, den med inlösenrätter. Men jag klurade ut det till sist så jag hade rätt och det gick bra.

Ska ner och äta nu, fetaost- och olivpaj, sallad med isbergssallad, avokado, gurka, svarta oliver. lök och tomater, och till den en salladsdressing jag nyss var och köpte. Hoppas det blir gott, men det blir det nog.


(Om 2 dagar åker jag äntligen ner till min gubbe, LÄNGTAR!)


Jag blir galen!

Sitter och pluggar, försöker lösa en övningsuppgift vi har tills imorgon. Det är sammanlagt 12 uppgifter av varierande storlek. Jag har suttit nu i ca. 3 timmar och jag har löst en uppgift och håller på med nummer 2. Den är helt omöjlig, fattar ingenting. Handlar om aktier och bl.a. inlösenrätter. Fattar inte vad en inlösenrätt är så då är det lite svårt... Eller jag fattar ungefär vad det är, men tanten i uppgiften säljer sin inlösenrätt och då slår det knut i hjärnan på mig. Hur ska jag få reda på vad en inlösenrätt är värd? Måste veta det för att se om hon ska kapitalbeskattas när hon säljer iväg rubbet. Surfar runt på skatteverkets hemsida men hittar inget...
Jag hade tänkt handla och träna idag, får se vad jag hinner.Ska smita iväg och handla nu snart i alla fall, måste ha en paus. 
(suck)

Allergier

Googlade på "laktosintolerans" och hamnade på livsmedelverkets hemsida om matallergier. Har ju varit laktosintolerant i 10 år, men de senaste åren har jag blivit allergisk mot en massa andra saker också. Först kom fruktallergin, kan knappt äta andra frukter än banan och apelsin. Sen kom björkpollenallergin och nu senaste så blev jag även allerigk mot nötter.Jag har trott att snart kommer jag väl inte att kunna äta nåt, men jag fick en förklaring till allt på livsmedelverkets hemsida:

"Ca hälften av personer pollenallergi mot björk, hassel och/eller al kan få s.k. korsreaktioner när de äter nötter och/eller stenfrukter. Nöt- lövträds- och stenfruktsallergen påminner nämligen om varandra. Vanliga stenfrukter är plommon, körsbär, aprikos, persika, nektarin, mandel och aprikoskärnor. "

Alltså, mina allergier hänger ihop och förhoppningsvis kommer det inte att bli så att jag snart inte kan äta nåt. Ganska bra att vara överkänslig mot laktos och nötter, de mesta onyttiga som finns innehåller det ena eller det andra, och ofta både ock. Lättare att motså sådana onödiga saker alltså. :) Har förresten hittat en sak som jag verkligen gillar och som är nyttigt, och det är solroskäror. Man kan inte äta mycket av det för det är väldigt kaloririkt, men det innehåller i stort sett bara nyttigheter.


Söndagsmys

Mitt söndagsmys har idag bestått av korridorsstädning. Usch jag hatar att göra det, men nu är det inte min tur förän om hela 10 veckor, wee! :)
Mitt söndagsmys fortsätter med plugg, har en hel del att göra tills skolan imorgon.
Hoppas jag hinner kolla på nån film ikväll, Beck går väl som vanligt på Tv4?
Såg "Match point" igår, har ni inte sett den så gör det!

Logo

Titta vilken fin logo David gjort åt mig.Och Liza hjälpte mig att lägga in den.
Tack till er båda!
Måste bara hitta nånstan att ladda upp den så den inte blir suddig, men det är ett senare problem. Fint och unikt nu, haha.


Ny mobil

Min mobil gick sönder igår. Den har varit dålig länge och nu la den helt enkelt av. Fick låna en gammal Siemens av grekiskan i korridoren, men var tvungen att köpa en ny idag. Var med Liza till Strömpilen å letade efter en ny, billig, mobil. Köpen den billigaste jag hittade. :) Blev en Sony Ericsson J230i, den är helt ok faktiskt. Ingen kamera eller mp3 men däremot radio. De enda funktionerna jag behöver är att ringa och sms:a så jag är nöjd. Den kostade 999:-, men 799:- med comviq kontantkort (som jag har). De hade slut på comviq-telefonerna, men fick en utan abonemang för 799:-. Nice!


J230i


Tomt

Sjukt tomt här, David åkte idag. :( Han ska börja jobba på måndag, och det blev ingen flytt till Göteborg som vi befarade utan han stannar kvar i Stockholm. Som det ser ut nu i alla fall, det där ändras lite från dag till dag. Men han har tydligen skrivt på anställningspapper idag så då känns det mer definitivt.

Föreläsning idag från 08-12, vad sjukt trött för det blev inte så mkt sömn i natt. Vi delade på en flaska vin igårkväll men drack det så långsamt så tröttheten idag berodde nog inte på det.

Idag ska jag träna, antingen nu eller så senare med Pernilla. Annars ska jag bara ta det lungt ikväll, kommer att bli skönt. Vi har sittning med skolan ikväll igen, men nu är det ingen finsittning utan en "fulsittning". Temat är vilda västern så det hade iofs varit kul att damma fram min rosa cowboyhatt som jag så flitigt använde tidigare. Men, ekonomin tillåter inte det, plus att jag riktigt känner att jag behöver en lugn helg. Sålde lite kurslitteratur igår igen och inkasserade 550:-. Skönt, annars hade det blivit lite väl enformig kost denna månad (köttbullar, korv och pasta = billigt).

Buhuu

Har gått hyfsat ok med uppgifterna, allt kanske är fel men jag har försökt och tänkt till i alla fall..

Gick inte att binda fast David, han åker på fredag morgon. Han bokade resan nyss. :(

Plugga nu snart

I helgen var det inflyttningsfest hos Liza och gårdsfest här på min gård. Var hos Liza så länge så festen här hade dött ut här när vi kom, hade tydligen inte varit så mkt fest. Kände nästan på mig att det skulle bli så, i och med vädret. Annars har vi ju gårdsfesterna på våren när man kan vara utomhus och grilla och så, och det drar en hel del folk. Hade fest uppe hos mig istället och fick klagomål av nån liten kille. Hade han bett mig sänka musiken hade jag gjort det, men han klampade in i mitt rum utan inbjudan och började skrika åt mig vänner. Så gör man inte. Lördagen vad grymt kul i alla fall, mycket tack vare att David var här. :)

David är fortfarande här, har bundit fast honom i sängen så han tar sig ingenstans. ;)

Skulle till skolan till 09 idag, och vart rätt försenad. Kvart över 9 när jag precis skulle dra ringde Ida från gruppen och sa att uppslutningen i gruppen var dålig (bara hon där) och frågade om vi skulle förebereda seminariet imorgon individuellt istället. Hade inte David varit här hade jag cyklat iväg till skolan ändå, men jag stannade alltså hemma. Ska plugga snart, rätt svårt seminarium men det ska väl gå bra att lösa. Det handlar om avdrag och rätt kostnadsår om jag förstått det rätt.