Let's dance och tvättstuga

Har en riktigt lugn fredagkväll, kollar på Let's dance-finalen och tvättar kläder. Hade tänkt städa idag med det blev inget av det. Satt och fikade på skolan med Pernilla och Erika istället, mycket trevligare.

Har pluggat en hel del idag, vi har en stor rättegång på onsdag som heter moot court. Själva rättegången handlar om folkmord, eller egentligen så handlar det om att vi vill att en man ska dömas för uppvigling till folkmord av ICC (International Criminal Court). Domstolen vi har är ICJ (International Court of Justice) och de ska bedöma om ICC är rätt forum för rättegången, dvs. om ICC är behöriga att döma i målet. Vi ska argumentera för och den andra gruppen ska argumentera emot. Detta låter kanske inte så illa, men då det hela är på engelska försvåras allt en smula. Rättegångsspel är alltid svåra, för vi har det bara ett par gånger per termin och vanan är alltså inte stor. I de rättegångsspel vi tidigare haft har det varit liknande regler (svenska regler) om hur själva rättegången går till, och då vi haft ett antal rättegångar har man blivit van vid den metoden. Nu är allting helt annorlunda då det inte finns några direkta regler. Det som är annorlunda är att domstolen är mer aktiv, de ska t.ex. ställa en massa frågor hela tiden. Tid har även en helt annan betydelse i denna rättegång än vad den har i svensk processrätt, en av domarna ska sitta och ta tid när vi pratar. För vi börjar pratat ska vi säga hur länge vi ska hålla på, och den tiden ska man hålla. Man kan dock få be om extra tid om man behöver det. Varje sida har först 25 minuter var på sig för sin argumentering och efter det ytterligare 5 minuter var för pläderingar. Känns ovant att tiden ska ha så stor betydelse.
Jag kommer att vara sjukt nervös inför detta! Inte så mycket inför själva framförandet, utan mest för att det är på engelska. Är inte van att prata engelska i sammanhang som detta och det kommer att bli svårt. 

Denna helg ska jag:
Förbereda moot court
Förbereda seminarium XVII
Välja ämne till folkrättsuppsatsen
Städa
Träna
Kolla på film med Pernilla och Anneli imorgon kväll
Fila på ansökningarna till SU och UU
Söka fler sommarjobb 

Nu måste jag ner till tvättstugan igen så jag hinner före Let's dance fortsätter. Håller på Martin och Cissi, de dansade bäst ikväll. 

Frukost:
Lättfil, müsli, juice
Lunch: Pasta med bacontomatsås
Mellanmål:  Banan, twix white
Middag: Pasta carbonara, fruktsallad till efterrätt

Motion: -


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback