Hemma efter påsklovet

Är hemma i Umeå nu, kom hit redan i förrgår men jag har varit för trött (jet lag) för att skriva.
New York var helt underbart, ni som inte varit där måste absolut åka dit!

Flygresan till NY tog 8 timmar, landningen var jätteskakig och det var många på planet som spydde. Det var väldigt nära att jag spydde men jag lyckades hålla det inne som tur var. Vi tog bussen till Grand Central Station och därifrån tunnelbana till hotellet. Hotellrummet vi fick var helkasst, det var ett litet litet rum med våningssäng (!). Har hört att standarden på hotellrum kan vara dålig i NY men detta var oacceptabelt. Gick ner och klagade i receptionen och fick ett nytt rum, men vi var tvungna att stanna i det första rummet en natt för hotellet var fullt. Det var en upplevelse, men jag var väldigt glad när vi fick vårat nya mycket bättre rum.

                                            
David i rum nr 1                                          David i rum nr 2

Det nya rummet var som sagt ok, och hotellets läge kunde man inte klaga på. Vi bodde på East 28th Street mellan Madison Avenue och Park Avenue, ett par kvarter från Empire State Building och Madison Square Park/Flat Iron Building.

                                           
Empire State Building                               David framför Flat Iron Building

Första kvällen åt vi middag på en Taco Bell som var i samma kvarter som hotellet och sen tog vi en promenad ner till Washington Square Park vars vi hittade en trevlig liten bar .

Första morgonen vaknade vi rätt tidigt eftersom det blev en tidig kväll kvällen innan. Åt frukost på en Deli nära hotellet, en wrap med ägg, skinka och ost. Helt ok, men vi kom att hitta ett mycket bättre frukostställe senare under veckan. Efter frukosten satte vi oss på tunnelbanan och tänkte åka till Central Park. Vi åkte några stationer för långt och hamnade i Harlem istället, oops. Var rätt ok där ändå, säkert mycket tack vare att det var söndag förmiddag. Vi fick se en hel del risiga hus med igenbommade fönster. Till sist kom vi fram till parken och vi klarade oss från att bli rånade t.o.m. :) 

                                          
Central Park                                                       Central Park

Vi gick ett tag i parken och sen vek vi av mot Guggenheim museet.

                                                
David inne i Guggenheim museet.                          Central Park

Stora delar av museet var stängt för ombyggnad men vi gick in ändå och kollade på det som fanns. Fanns en hel del fina tavlor av bl.a Monet och Manet, med det som jag kommer att komma ihåg från museet är fotografierna som fanns i en av utställningarna. Om jag hade haft dom bilderna på min dator så hade jag kunnat blivit dömd för barnpornografibrott, jag tyckte dom var väldigt osmakliga och jag blev illa berörd av dom. Men i övrigt var som sagt museet fint.

Efter ytterligare promenad i parken åt vi lunch på Wendy's, hamburgare. 

                                        
Central Park-häst                                          Liten Ida - stor dricka.

Efter lunchen gick vi runt och kollade kring 5th Avenue vars många fina affärer som t.ex. Tiffany's finns. Kom fram till St Patrick's Cathedral och gick in för att kika hur det såg ut där inne. Hamnade på en Easter Sunday-gudstjänst som varade i ungefär en timma. Helt plötsligt under gudstjänsten började folk runt omkring oss ta oss i hand och önskade oss fred (?), vi blev fulla i skratt och visste inte riktigt vad vi skulle göra, haha. Det var en väldigt annorlunda upplevelse kan jag lova, det är nog inte många svenska turister i NY som går på gudstjänst. :)

På kvällen fort vi till Time Square och det var helt otroligt med alla reklamskyltar och neonlampor. Åt middag på en irländsk pub, steak på vitlökstoast med en massa ost och pommes. Det var väldigt oroligt vid Time Square och efter middag + ytterligare ett pubbesök så vi var tvungna att ta en taxi hem för det hade tydligen varit gänguppgörelse där, allt enligt den mycket överförfriskade bartendern på puben vi gick på efter middagen.

                                     
Time Square                           Time Square                           Time Square



(fortsättning följer)




 


Kommentarer
Postat av: AmandaB

Åh va spännande att åka till New York!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback